Depilacija 2017-01-25T12:26:10+01:00

Odstranjevanje dlak za ženske & moške

Depilacija je postopek začasnega odstranjevanja nezaželenih dlak z določenega dela telesa, dlake odstranimo predvsem zaradi estetskega videza ali zaradi lažjega vzdrževanja higiene. Depilacija danes spada med osnove higiene in estetike tako žensk kot moških.

Najprimernejša depilacija je s toplim voskom, kjer dlako izpulimo s korenino. Tako noge ostanejo gladke kar nekaj tednov, ko pa dlake ponovno zrastejo, so mehkejše in redkejše. Depilacije z voskom ne opravljajte tik pred menstruacijo in po njej, saj je telo takrat bolj občutljivo na bolečine. Upoštevate lahko tudi lunine mene: depilirajte se od polne lune naprej, ko luna usiha.
Dlake namreč v tem času rastejo počasneje in imeli boste občutek, da dlje ostanejo gladke. Po depilaciji z voskom noge namažite s hranilnim oljem. Takoj po depilaciji ne hodite v solarij ali na sonce, ker je koža še občutljiva, zato hitreje pride do opeklin, lahko pa se pojavijo tudi temne lise, ki se jih ne boste mogli znebiti. Pazljivi bodite tudi s samoporjavitvenimi kremami; raje jih uporabite dan po depilaciji, ko se koža pomiri. Kožo po depilaciji negujemo z aloe vera gelom ter arganovim oljem.

Mnogi moški se brijejo pod pazduhami, mnogi profesionalni in rekreativni kolesarji pa tudi noge. Vedno več pa jih ugotavlja, da je depilacija občutno boljša in dolgotrajnejša rešitev. V čarovniji lepote medinmleko tako uredimo vedno več moških, ki so še posebej navdušeni nad odstranjevanjem dlak hrbtnega in trebušnega predela ter predela tilnika. Seveda je za nekatere moške depilacija še vedno tabu tema. Vsak pa se mora sam odločiti ali je vredno zaradi predsodkov vzbujati poglede posmeha na plaži?
So vam že kje ponudili 12 mesečno garancijo na depilacijo? Tudi mi je ne dajemo, zagotavljamo pa vam, da bomo vseh 12 mesecev iz leta v leto skrbeli za vaš brezhiben izgled.

Kozmetične storitve